Scăderea acţiunilor Facebook s-a accelerat la peste 10%

Scăderea acţiunilor Facebook s-a accelerat la peste 10% la scurt timp de la deschiderea şedinţei bursiere din SUA, deşi piaţa americană a început şedinţa în urcare, după declinul puternic de săptămâna precedentă.

864 afișări
Imaginea articolului Scăderea acţiunilor Facebook s-a accelerat la peste 10%

Scăderea acţiunilor Facebook s-a accelerat la peste 10% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunile Facebook se aflau în scădere cu 13,7% (16:54, ora României), la 33 dolari, după ce au deschis tranzacţiile în scădere cu 4,45%, la 36,53 dolari, comparativ cu închiderea de vineri, de 38,23 dolari.

Indicele industrial Dow Jones a urcat cu 0,24%, Standard & Poor's 500 cu 0,21%, iar Indicele Compozit Nasdaq cu 0,15%, potrivit Reuters.

Scăderea sub preţul de listare atât de repede este considerată jenantă pentru Facebook, după ce compania a atras vineri 16 miliarde de dolari prin oferta publică iniţială, cu o capitalizare a companiei la debut de 104 miliarde dolari.

În pofida entuziasmului care a înconjurat procesul de listare a celei mai mari reţele de socializare din lume, acţiunile Facebook au avut probleme în a se menţine peste pragul de 38 de dolari pe parcursul şedinţei de vineri.

Titurile Facebook au intrat vineri dimineaţa la tranzacţionare cu întârziere şi au deschis cu 11% peste preţul de 38 de dolari la care s-a derulat oferta publică iniţială. După ce au atins un maxim de 45 de dolari, titlurile tranzacţionare sub simbolul FB au scăzut rapid până la finalul şedinţei şi au închis la 38,23 dolari.

Analiştii anticipau că acţiunile companiei vor închide vineri pe Nasdaq cu creşteri de 10-50%.

Surse din piaţă susţin că banca de investiţii Morgan Stanley, principalul intermediar al ofertei publice iniţiale, a fost nevoită să cumpere acţiuni vineri pentru a apăra nivelul de 38 de dolari la care s-a listat Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici