Secretar de stat: Oltchim a fost repornit cu avansuri date de clienţii combinatului chimic

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) a fost repornit cu fonduri plătite în avans de furnizorii şi clienţii companiei, a declarat marţi secretarul de stat în Ministerul Economiei Rodin Traicu.

289 afișări
Imaginea articolului Secretar de stat: Oltchim a fost repornit cu avansuri date de clienţii combinatului chimic

Secretar de stat: Oltchim a fost repornit cu avansuri date de clienţii combinatului chimic (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Oltchim a pornit deja, iar banii au vnit din avansurile date de partenerii comerciali care cumpără produse de la Oltchim", a afirmat Traicu.

Producţia la combinatul Oltchim a fost reluată, joi, la instalaţia de electroliză cu membrană, iar în două săptămâni va fi repusă în funcţiune şi electroliza cu catoni de mercur, potrivit reprezentanţilor companiei.

Traciu a adăugat că planul de restructurare a Oltchim vizează partea tehnologică, iar până în 15 noiembrie ar putea fi date salariile restante ale angajaţilor dacă situaţia economică a combinatului va permite acest lucru.

Veniturile Oltchim au scăzut cu 47% în primele nouă luni, la 721,9 milioane lei (162,8 milioane euro), iar pierderile au crescut cu 72%, la 308,5 milioane lei (69,6 milioane euro). În perioada similară din 2011, combinatul chimic a avut venituri totale de 1,36 miliarde lei şi pierderi de 179,7 milioane lei.

Traicu a mai spus că până la finele săptămânii autorităţile române intenţionează să notifice oficial Comisia Europeană cu privire la ajutorul de urgenţă pentru Oltchim, de 20 milioane euro.

Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, întrucât Dan Diaconescu, care a câştigat licitaţia pentru pachetul de acţiuni deţinut de stat, nu a plătit suma de 45 milioane euro pentru titluri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici