Senatul a avizat prelungirea termenului de listare a companiilor din domeniul transporturilor la BVB

Senatul a aprobat luni un proiect de lege privind prelungirea termenului limită de începere a procedurilor de tranzacţionare pe bursă a unor pachete de acţiuni de 5% din capitalul unor companii din subordinea Ministerului Transporturilor, până la 31 decembrie 2012.

31 afișări
Imaginea articolului Senatul a avizat prelungirea termenului de listare a companiilor din domeniul transporturilor la BVB

Senatul a avizat prelungirea termenului de listare a companiilor din domeniul transporturilor la BVB (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a declarat, în numele Comisiei juridice, care a înaintat plenului un raport de respingere, că actul normativ nu este oportun în condiţiile crizei economice şi a unei incertitudini privind evoluţia preţurilor la bursă.

Senatorul a arătat că, potrivit legii, problema tranzacţionării acestor acţiuni ar fi trebuit să fie rezolvată până în 2008, iar în acest moment "vânzarea de pachete reziduale este păgubitoare" pentru statul român, în condiţiile unor niveluri scăzute ale tranzacţiilor, preţurilor şi a lipsei de lichidităţi.

În replică, senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat că "piaţa nu e jos", ci "evoluează" şi că, pentru a se relansa, are nevoie de investitori.

"Dacă nu punem produse pe piaţă nu are cum să fie suficiente lichidităţi", a spus Verestoy.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 57 de voturi "pentru", 41 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Conform secretarului de stat din MTI Eusebiu Pistru, fac obiectul actului normativ companiile Aeroporturi Bucureşti, Aeroportul Băneasa, Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Administraţia Canalelor Navigabile Galaţi, Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi şi Administraţia Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente a fost dezbătut de Senat în calitate de primă cameră sesizată.

Listarea la bursă a 5% din capitalul unor companii este un proiect mai vechi al Ministerului Transporturilor. Instituţia a anunţat însă că va amâna cu câţiva ani operaţiunea, din cauza crizei financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici