Ţara lui Lionel Messi este în prag de colaps economic? Inflaţia a crescut cu 100%

Rata inflaţiei din Argentina a depăşit 100% pentru prima dată de la criza de la începutul anilor '90 atunci când ţara s-a confruntat cu hiperinflaţie.

1297 afișări
Imaginea articolului Ţara lui Lionel Messi este în prag de colaps economic? Inflaţia a crescut cu 100%

Sursa Foto - The Woman's Bridge, Geoff Livingston

Inflaţia a ajuns la 102,5% în luna februarie, a anunţat agenţia de statistică din Argentina, ceea ce înseamnă că preţul multor bunuri de consum a crescut de peste două ori din 2022, potrivit BBC.

Argentina se confruntă de ani de zile cu dificultăţi economice, iar cea mai mare parte a populaţiei trăieşte în sărăcie.

Guvernul a încercat să stopeze scumpirile prin plafonarea preţurilor la alimente şi alte produse importante. Totuşi, alimentele şi băuturile au înregistrat cea mai mare creştere în ultimele luni, preţurile urcând cu 9,8% în februarie faţă de ianuarie.

Preţul produselor de carne a crescut cu aproape 20% în decurs de o lună din cauza condiţiile meteorologice nefavorabile, ceea ce a produs şi alte scumpiri.

În februarie, banca centrală a Argentinei a anunţat că va fi emisă o nouă bancnotă de 2.000 de pesos ca răspuns la creşterea preţurilor de consum. În decembrie, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a aprobat Argentinei încă un împrumut în valoare de 6 miliarde de dolari. Totalul ajutorului oferit de FMI ar putea ajunge la 44 de miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici