Taxiurile dintr-un mare oraş din ţară vor fi dotate obligatoriu cu GPS şi POS

  • Din 31 martie la Cluj poţi să plăteşti cursa de taxi şi cu cardul
  • În Cluj-Napoca sunt 2500 de taxiuri şi doar 220 au momentan POS
  • Taxiurile care nu vor avea POS nu vor avea nici dreptul să circule
2676 afișări
Imaginea articolului Taxiurile dintr-un mare oraş din ţară vor fi dotate obligatoriu cu GPS şi POS

FOTO: Profimedia

De ceva vreme, telefonul s-a transformat în portofel. Noţiunea de bani cash pare să dispară, uşor-uşor, din vieţile noastre. Sigur mulţi au păţit să aibă nevoie de un taxi şi să nu-l poată lua pentru că nu puteau plăti cu cardul. Ei bine, totul se va schimba. Momentan, doar la Cluj, acolo unde autorităţile vor ca până pe 31 martie toate maşinile de taxi să aibă la bord şi un POS. Şi va fi obligatoriu. Decizia a fost regelmentată la nivel local, ca să îţi uşureze ţie viaţa.

„Plata cu cardul trebuie să fie un serviciu la îndemâna oricui, fiind un serviciu accesat şi de cetăţeni străini şi de clienţi care sunt preluaţi de la aeroport. Noi am întârziat ca serviciu cu asimilatea plăţilor card”, spune Ioan Pugna, vicepreşedintele Asociaţiei Taximetriştilor Cluj. Întrebat dacă se întâmplă ca oamenii să îi ceară să oprească la un ATM ca să îşi scoată bani, el răspunde: „Destul de des şi tocmai acesta a fost şi semnalul pe care l-am dat. Mai ales acum, în condiţii de pandemie în care plăţile cash este mai bine să fie evitate. Se pot recâştiga clienţi care au abandonat serviciul de taximetrie tocmai pentru că nu avea această facilitate, plata cu cardul.”

„Până în momentul de faţă 220 de taximetre din Cluj au primit această viză, din totalul celor 2500.00. Cei care până la data de 31 martie nu îşi vor dota taxiurile cu POS-uri, riscă să nu primească viza anuală şi nu pot să îşi desfăşoare activitatea de taximetrie”, explică Iulia Perşa, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici