Teodorovici, după ce Legea Pensiilor a fost respinsă: Sunt bani pentru pensii şi pentru recalculare/ Ministrul Muncii: Săptămâna viitoare sau în toamnă, aprobăm legea

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că pensiile nu sunt în pericol, iar recalcularea acestora se va desfăşura în continuare, chiar dacă Legea Pensiilor a fost respinsă miercuri în Senat. Teodorovici mai spune că Legea va fi aprobată la Camera Deputaţilor.

796 afișări
Imaginea articolului Teodorovici, după ce Legea Pensiilor a fost respinsă: Sunt bani pentru pensii şi pentru recalculare/ Ministrul Muncii: Săptămâna viitoare sau în toamnă, aprobăm legea

Teodorovici, după ce Legea Pensiilor a fost respinsă: Sunt bani pentru pensii şi pentru recalculare/ Ministrul Muncii: Săptămâna viitoare sau în toamnă, aprobăm legea

„Recalcularea pensiilor se derulează în continuare fără nicio sincopă şi să nu uităm că există şi o a doua cameră, care este decizională, Camera Deputaţilor, acolo se va regla acest lucru, astfel încât Legea să fie aprobată de Parlament”, a declarat, miercuri, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Ministrul mai precizează că pensiile nu sunt în pericol, iar punctul de pensii se va majora de la 1 septembrie, aşa cum era programat.

„Pensionarii trebuie să înţeleagă foarte clar că bani pentru pensii există, că bani pentru creşterea punctrului de pensie de la 1 septemebrie există, recalcularea se face în continuare, chiar dacă la Senat votul a respins această lege (...) Au fost multe exemple de legi respinse într-o cameră şi aprobată în cealaltă cameră”, mai spune Teodorovici.

Legea privind sistemul public de pensii, reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituţionalitate a CCR, a fost respinsă, miercuri, în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi. Senatorii au votat 67 "pentru" iar 22 s-au abţinut.

Legea privind sistemul public de pensii nu a întrunit, miercuri în plenul Senatului, numărul necesar de voturi pentru a trece. Legea a fost reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituţionalitate a CCR.

Astfel, 67 de senatori au votat "pentru", 22 s-au abţinut, numărul necesar pentru trecerea legii în Senat, fiind de 68.

Preşedintele şedinţei de Senat a declarat că din cauza lipsei unui senator, în urma demisiei lui Traian Băsescu, nu a fost obţinut acest număr.

Budăi, despre legea pensiilor: Săptămâna viitoare sau în toamnă, aprobăm legea

Ministrul Muncii Marius Budăi anunţă că majorarea punctului de pensie se va menţine de la 1 septembrie, aşa cum era stabilit, acesta urmând să ajungă la 1.265 de lei. Totodată, legea pensiilor, respinsă miercuri în Senat va ajunge în Camera Deputaţilor săptămâna viitoare sau în toamnă.

"Tot ceea ce trebuie să se întâmple de la 1 septembrie se va întâmpla", a dat asigurări Marius Budăi, ministrul Muncii, la Antena 3.

Conform OUG 114, punctul de pensie se va majora de la 1 septembrie 2019 cu 15%, punctul de pensie urmând să ajungă la 1.265 lei.

Ministrul Budăi mai susţine, legat de legea pensiilor respinsă miercuri în Senat, că aceasta va fi o prioritate săptămâna viitoare sau cel târziu în toamnă.

"Legea pensiilor va fi trimisă la Camera Deputaţilor, nu avem vreun risc de constituţionalitate deoarece clarificările solicitate au fost aprobate prin raportul comisiei din Senat. Au fost respinse, dar a fost dezbatere, iar în Camera Deputaţilor vom face apel să vină cu idei şi dezbateri cinstite astfel încât săptămâna viitoare sau în toamnă să aprobăm legea, să o trimitem spre promulgare şi să facem apoi paşii următori. Ştim ce avem de făcut", a mai spus Budăi, la Antena 3.

Legea privind sistemul public de pensii, reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituţionalitate a CCR, a fost respinsă, miercuri, în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi. Senatorii au votat 67 "pentru" iar 22 s-au abţinut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici