Tom Hayes, condamnat la 14 ani de închisoare pentru manipularea ratei de referinţă Libor

Tom Hayes, fost trader al UBS şi Citigroup, a fost găsit vinovat de justiţia britanică de manipularea ratei de referinţă Libor, fiind condamnat la 14 ani de închisoare, informează site-ul agenţiei Reuters.

413 afișări
Imaginea articolului Tom Hayes, condamnat la 14 ani de închisoare pentru manipularea ratei de referinţă Libor

Tom Hayes, condamnat la 14 ani de închisoare pentru manipularea ratei de referinţă Libor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După o investigaţie la nivel global care a durat şapte ani şi după un proces de nouă săptămâni, un juriu format din cinci femei şi şapte bărbaţi l-a găsit vinovat pe Tom Hayes, în vârstă de 35 de ani, în cazul tuturor celor opt capete de acuzare privind conspiraţie la comiterea de fraude.

Hayes risca să fie condamnat la câte zece ani de închisoare pentru fiecare cap de acuzare referitor la manipularea ratei dobânzii de referinţă interbancară londoneză (Libor).

Tom Hayes a fost condamnat la nouă ani şi jumătate de închisoare pentru infracţiuni comise în calitatea de trader al UBS şi la patru ani şi jumătate de închisoare pentru fraude în calitatea de angajat al Citigroup. Cele două sentinţe vor fi ispăşite consecutiv.

Tom Hayes şi-a susţinut nevinovăţia în privinţa manipulării ratei Libor, argumentând că practicile care i se reproşează sunt utilizate frecvent pe Wall Street.

UBS a recunoscut că a manipulat rata Libor, în funcţie de care sunt fixate ratele dobânzilor la credite ipotecare şi alte tipuri de produse financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici