TOPUL celor mai apreciate destinaţii din lume. România, pe locul 67 în clasament

România se află pe locul 67 în topul celor mai apreciate destinaţii recomandate de turiştii din întreaga lume, prima poziţie fiind ocupatã de Costa Rica, potrivit studiului The Global Tourism Monitor, realizat de Mercury Research împreună cu Global Market Research.

1577 afișări
Imaginea articolului TOPUL celor mai apreciate destinaţii din lume. România, pe locul 67 în clasament

Costa Rica (Imagine: Hepta)

Studiul a fost realizat în prima jumătate a acestui an, pe un eşantion de 23.116 de respondenţi din 26 de ţări din Europa, America, Asia-Pacific, Africa şi Orientul Mijlociu şi prezintă informaţii despre 84 de destinaţii turistice.

Rezultatele studiului mai arată că nu întotdeauna cele mai recomandate destinaţii de vacanţă sunt şi cele mai promovate.

Spre exemplu, doar 2% dintre participanţii la studiu au văzut reclame sau oferte de vacanţă pentru fruntaşa clasamentului, Costa Rica.

Clasamentul celor mai apreciate destinaţii turistice a fost realizat în funcţie de experienţa turiştilor şi de gradul în care aceştia ar recomanda ţara respectivă potenţialilor vizitatori.

Costa Rica a obţinut cel mai ridicat scor la nivel mondial, 63, la polul opus situându-se Tunisia (-7).

În Europa, liderul clasamentului este Austria (58), urmată de Italia (56), Croaţia (54), Norvegia (53), Grecia (52) şi Marea Britanie (52).

România se situează pe locul 67 în topul celor mai recomandate destinaţii turistice, obţinând scorul de 26. În ultimele 12 luni, doar 1% dintre străini au văzut oferte de vacanţă sau alte modalităţi de promovare pentru România.

În schimb, destinaţiile pe care românii le-au întâlnit cel mai des în ofertele operatorilor sunt Grecia (49%), Turcia (38%) sau Bulgaria (36%).

Prezentă pe piaţa din România din anul 1994, Mercury Research este una dintre cele mai mari companii independente de cercetare de piaţă.

Înfiinţată în 1986, Global Market Research este una dintre cele mai mari reţele de agenţii independente de cercetare de piaţă, reunind 28 de companii din întreaga lume.

În România, Global Market Research este reprezentată exclusiv de Mercury Research.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici