Traficul pe aeroportul din Iaşi, în creştere: 2 milioane de pasageri în primele 10 luni din 2023

Aeroportul Internaţional Iaşi, subordonat Consiliului Judeţean Iaşi, a fost tranzitat de 2 milioane de pasageri de la începutul anului şi până în prezent, fiind pentru prima dată în istoria sa când reuşeşte să ajungă la acest nivel.

311 afișări
Imaginea articolului Traficul pe aeroportul din Iaşi, în creştere: 2 milioane de pasageri în primele 10 luni din 2023

Traficul pe aeroportul din Iaşi, în creştere: 2 milioane de pasageri în primele 10 luni din 2023

În 2019, aeroportul din Iaşi a fost tranzitat de aproximativ 1,3 milioane de pasageri, ajungând în 2022 la 1,6 milioane de pasageri, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Iaşi.

„În faţa unor provocări fără precedent aduse de pandemia glo­bală, nimeni nu ar fi putut an­ticipa viteza remarcabilă a re­cuperării traficului de pasa­geri. În timp ce estimările indicau anul 2026 ca reper pentru re­dresarea traficului, suntem în­cântaţi că am depăşit toate aş­teptările şi am ajuns la o per­formanţă incredibilă în istoria aeroportului.

Ne respectăm angajamentul faţă de ieşeni şi vom finaliza terminalul T4 până la sfârşitul anului”, a declarat Costel Alexe, preşedintele Con­siliului Judeţean Iaşi, într-un comunicat de presă, citat de Ziarul Financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aeroport,
pasageri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici