Trezoreria SUA: Sancţiunile împotriva Moscovei au impact asupra rublei şi bursei ruse

Sancţiunile internaţionale împotriva Moscovei "au un impact direct şi indirect asupra economiei slabe a Rusiei", a asigurat un oficial din cadrul Trezoreriei americane, care a cifrat, marţi, în faţa Congresului, impactul lor asupra diferitelor sectoare economice, relatează AFP.

184 afișări
Imaginea articolului Trezoreria SUA: Sancţiunile împotriva Moscovei au impact asupra rublei şi bursei ruse

Trezoreria SUA: Sancţiunile împotriva Moscovei au impact asupra rublei şi bursei ruse (Imagine: Shutterstock)

Amintind că FMI anticipează o activitate economică apropiată de recesiune (plus 0,2 la sută) în acest an în Rusia din cauza crizei din Ucraina, un oficial al Trezoreriei a afirmat că, de la începutul anului, piaţa bursieră rusă a scăzut cu 13 la sută.

Potrivit lui Daniel Glaser, secretarul adjunct al Trezoreriei care se ocupă de lupta împotriva finanţării terorismului, rubla a pierdut 8 la sută din valoare de la începutul anului, în timp ce banca centrală rusă a cheltuit 10 la sută din rezervele sale în valută, respectiv 50 de miliarde de dolari, într-un efort zadarnic de a o susţine.

Acest oficial a amintit, de asemenea, că între 100 de miliarde şi 130 de miliarde de dolari în capital au părăsit Rusia de la începutul crizei, potrivit estimărilor FMI şi ale Băncii Mondiale.

Banca Rossia, vizată de sancţiuni şi considerată drept banca oficialilor de rang înalt din Rusia, a pierdut aproape un miliard de dolari depozit şi a fost constrânsă să vândă obligaţiuni în valoare de 500 de milioane de dolari pentru a-şi menţine lichidităţile, a asigurat acest oficial american.

"Este clar că politica noastră de sancţiuni funcţionează", a afirmat acest reprezentant al Trezoreriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici