Trimestru foarte bun pentru Apple: Profitul a crescut de peste două ori, iar veniturile au urcat cu 82%

Profitul net al Apple a crescut de peste două ori în perioada aprilie-iunie, al treilea trimestru fiscal, la 7,3 miliarde de dolari, iar veniturile au urcat cu 82%, la 28,5 miliarde de dolari, datorită vânzărilor neaşteptat de bune ale iPhone şi performanţelor companiei pe pieţele asiatice.

106 afișări
Imaginea articolului Trimestru foarte bun pentru Apple: Profitul a crescut de peste două ori, iar veniturile au urcat cu 82%

Trimestru foarte bun pentru Apple: Profitul a crescut de peste două ori, iar veniturile au urcat cu 82% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De altfel, vânzările Apple au depăşit cu mult estimările pe toate categoriile de produse, iar acţiunile companiei au crescut cu peste 7% la New York, atingând un maxim istoric de 405 dolari pe unitate.

Rezultatele financiare ale companiei au "zdrobit" şi cele mai optimiste estimări ale analiştilor, transmite agenţia Reuters.

Specialiştii susţin că, odată cu vânzarea a 20,34 milioane de iPhone-uri în trimestrul al treilea, Apple a devenit cel mai mare producător de smartphone-uri din lume după volum, depăşind Nokia şi Samsung.

Piaţa aşteaptă de la Apple în următoarele luni o nouă variantă de iPhone, care ar putea propulsa semnificativ vânzările în următoarea perioadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici