TVA defalcată, amânată pentru 1 ianuarie. Ministerul de Finanţe: „TVA este a statului, firmele nu pot plăti salarii şi furnizori din TVA”

Ministerul Finanţelor a anunţat o schimbare majoră în propunerea sa privind TVA split sau defalcat - proiectul de ordonanţă privind divizarea plăţilor efectuate de plătitorii de TVA.

3699 afișări
Imaginea articolului TVA defalcată, amânată pentru 1 ianuarie. Ministerul de Finanţe: „TVA este a statului, firmele nu pot plăti salarii şi furnizori din TVA”

TVA defalcată, amânată pentru 1 ianuarie. Ministrul de Finanţe: „TVA este a statului, firmele nu pot plăti salarii şi furnizori din TVA” (Imagine: ANDREEA ALEXANDRU/ MEDIAFAX FOTO)

TVA este colectată în numele statului şi trebuie plătită statului”. România are cea mai mare evaziune la TVA din UE.

 „Ca urmare a discuţiilor pe care le-am avut cu mediul de afaceri, cu patronatele, cu mari întreprinderi şi IMM-uri, vom propune o serie de modificări la proiectul de ordonanţă privind splitul TVA, care să ţină cont de observaţiile repre­zentanţilor companiilor. Am reţinut că principalele observaţii se referă la implementarea prea rapidă a proiectului şi la penalitatea de 50% care ar fi introdusă prea repede asupra neplăţii TVA. De aceea, vom amâna intrarea în vigoare a TVA split în mod obligatoriu la 1 ianuarie 2018, iar de la 1 octombrie va fi doar opţional”, au spus înalte surse oficiale din cadrul Ministerului de Finanţe pentru Ziarul Financiar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici