BREAKING NEWS  UE a ajuns la o înţelegere cu ţările care au blocat grâul ucrainean. Câţi bani va primi România

Uniunea Europeană a convins 5 ţări, inclusiv România, să-şi revoce măsurile unilaterale luate în privinţa grânelor venite din Ucraina, pe care acestea, într-o primă fază, le-au interzis, pentru a-şi proteja interesele.

2997 afișări
Imaginea articolului UE a ajuns la o înţelegere cu ţările care au blocat grâul ucrainean. Câţi bani va primi România

UE: s-a ajuns la un acord cu ţările care au blocat grâul ucrainean. România primeşte bani

„Comisia Europeană a ajuns la un acord de principiu cu Bulgaria, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia în ceea ce priveşte produsele agroalimentare din Ucraina. Am acţionat pentru a răspunde preocupărilor atât ale fermierilor din ţările vecine UE, cât şi ale Ucrainei.” Acest lucru a fost anunţat pe Twitter de vicepreşedintele executivului UE, Valdis Dombrovskis.

Pentru a potoli furia fermierilor din cele 5 ţări afectate, Uniunea Europeană s-a angajat să deblocheze o sumă compensatorie de 100 de milioane de euro.

„Elementele-cheie ale acordului - explică Dombrovskis -, aşa cum s-a convenit şi cu Ucraina, sunt: ​​

@  revocarea măsurilor unilaterale de către Polonia, Slovacia, Ungaria şi Bulgaria;

@ măsuri excepţionale de salvgardare pentru patru produse: grâu, porumb, rapiţă, seminţe de floarea soarelui;

@ pachet de sprijin de 100 de milioane EUR pentru fermierii afectaţi din 5 state membre;

@ investigaţii de salvgardare asupra altor produse, inclusiv petrol;

@ se lucrează pentru asigurarea exporturilor către alte ţări prin intermediul căilor de solidaritate”.

„Salut acordul de principiu găsit privind tranzitul a patru tipuri de cereale şi seminţe ucrainene. Un acord care păstrează atât capacitatea de export a Ucrainei, astfel încât să continue să hrănească lumea, dar şi mijloacele de trai ale fermierilor noştri”, a comentat preşedintele UE, Von Der Leyen, într-un alt tweet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici