UE acceptă reguli fiscale mai permisive pentru statele care reformează sistemele de pensii

Polonia a ajuns la un acord cu Uniunea Europeană (UE) pentru reguli fiscale mai permisive în cazul statelor care derulează reforme ale sistemelor de pensii, au declarat, vineri, două surse din guvernul polonez pentru Reuters, printre ţările vizate de această măsură numărându-se şi România.

50 afișări
Imaginea articolului UE acceptă reguli fiscale mai permisive pentru statele care reformează sistemele de pensii

UE acceptă reguli fiscale mai permisive pentru statele care reformează sistemele de pensii

"A existat o discuţie foarte bună între premierul Donald Tusk şi preşedintele Comsiei Europne, Jose Manuel Barroso, pe chestiunea deficitului. Potrivit informaţiilor pe care le deţin se discută despre un deficit bugetar maxim de 4,5%. Există acord politic şi în privinţa datoriei publice", a afirmat o sursă.

Propunerea de a relaxa regulile fiscale ale UE în cazul statelor cu reforme ale sistemelor de pensii este promovată de un grup de nouă ţări, majoritatea din centrul şi estul Europei. Pe lângă România şi Polonia, grupul include Suedia, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Lituania şi Letonia.

Tusk a declarat, marţi, că Polonia se apropie de un compromis cu UE pentru reguli mai permisive privind finanţele publice ale statelor care derulează reforme ale sistemelor de pensii.

În prezent, deficitul bugetar la nivelul Uniunii Europene este limitat la 3%.

România trebuie să reducă deficitul bugetar, estimat la 6,8% pentru acest an, sub pragul de 3% până în 2012, potrivit unui angajament asumat faţă de UE. Anul următor Guvernul vizează un deficit bugetar de 4,4%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici