UE şi FMI vor obţine 9 miliarde de euro profit din împrumuturile de 67,5 miliarde euro acordate Irlandei

Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) vor obţine un profit de 9 miliarde de euro din împrumuturile totale de 67,5 miliarde de eruo acordate Irlandei, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

351 afișări
Imaginea articolului UE şi FMI vor obţine 9 miliarde de euro profit din împrumuturile de 67,5 miliarde euro acordate Irlandei

UE şi FMI vor obţine 9 miliarde de euro profit din împrumuturile de 67,5 miliarde euro acordate Irlandei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suma a fost calculată pentru situaţia în care Irlanda accesează întreaga sumă disponibilă de la UE şi FMI.

Costurile finale cu dobânzile au fost dezvăluite de ministrul de Finanţe, Michael Noonan, aflat într-un turneu european pentru a obţine o reducere a costurilor.

"Primim o facilitate prin care putem împrumuta bani, dar plătim o dobândă foarte mare", a spus Noonan.

Rata excesivă a dobânzii este unul dintre deficienţele sistemului şi face foarte dificilă finalizarea unor astfel de programe a statelor care apelează la împrumuturi externe, a adăugat ministrul.

Pachetul financiar pentru sprijinirea Irlandei constă din 22,5 miliarde de euro de la Uniunea Europeană, 17,7 miliarde de euro de la statele din zona euro, 22,5 miliarde de euro de la FMI, 4,8 miliarde de euro prin împrumuturi bilaterale de la Suedia şi Marea Britanie, respectiv 17,5 miliarde de euro de la fondul de pensii irlandez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici