Un bancher vrea să-l convingă pe premier să-şi încaseze salariul pe card: Băncile nu mai au comisioane la carduri

Vicepreşedintele BCR, Dana Demetrian, a declarat joi că pentru a-l convinge pe Mihai Tudose să-şi încaseze salariul pe card i-ar prezenta dezavantajele menţinerii cash-ului din perspectiva economiei naţionale.

1197 afișări
Imaginea articolului Un bancher vrea să-l convingă pe premier să-şi încaseze salariul pe card: Băncile nu mai au comisioane la carduri

“Cum i-aş prezenta premierului avantajele cardului de debit? Aş începe prin a-i arăta care sunt dezavantajele menţinerii cash-ului din perspectiva economiei naţionale. Cardurile de debit şi conturile ataşate nu sunt purtătoare de comisioane în cazul celor mai multor bănci din România. La comercianţi nu se plăteşte comision la tranzacţiile cu cardul. Avem zero comision la ATM-urile băncii şi internet banking gratuit. Nu trebuie să ne mai speriem de comisioane. Însă, în România, 80% dintre tranzacţii se fac cash”, a declarat Dana Demetrian, vicepreşedintele BCR, la o conferinţă de presă organizată joi, 21 septembrie.

Aceasta a răspuns astfel la o întrebare referitoare la cum ar putea un bancher să-l convingă pe primul ministru să-şi încaseze salariul pe card şi nu cash.

Reamintim că, premierul Mihai Tudose a declarat recent că a refuzat să primească salariul pe un card bancar, întrucât nu a dorit să achite comisioanele impuse pentru tranzacţii.

"Am avut un cont în bancă, cu o sumă minoră în valută, era vorba de 500 de dolari, şi după vreo doi ani m-a sunat banca să îmi spună că nu numai că nu mai am banii, trebuie să mai dau eu 50 de dolari, că, de fapt, comisionul (...) a mâncat fondul. (...) Iertaţi-mă: 'Terente era copil pe lângă voi, chiar era băiat bun'. Dar atunci asta a fost poziţia mea ca persoană fizică", a spus Tudose.

Conferinţa organizată joi de BCR a avut ca scop lansarea, în premieră în România, o variantei inedite a contractelor destinate persoanelor fizice care vor să obţină un credit de consum, un card de credit şi un credit imobiliar ipotecar. Contractele au fost rescrise pe înţelesul tuturor, din “banchereză”, de trei dintre cei mai cunoscuţi autori, scriitori şi jurnalişti din România: Simona Tache, Vlad Petreanu şi Ioan T. Morar.

Iniţiativa Băncii Comerciale Române continuă demersurile de educaţie financiară întreprinse de cel mai important grup financiar din România din dorinţa de a oferi informaţii într-un format cât mai transparent şi prietenos pentru clienţii şi partenerii săi. Aceste demersuri au inclus înfiinţarea Centrului de Dialog Financiar, centru în care clienţii află cum să-şi evalueze corect capacităţile financiare şi cum să-şi seteze în mod realist obiectivele financiare, fie că e vorba de economii, de educaţia copiilor, de vacanţe sau achiziţii de proprietăţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici