Google va achiziţiona divizia de telefoane Pixel a HTC din Taiwan. Care este preţul tranzacţiei

Google, deţinută de compania-mamă Alphabet, va plăti 1,1 miliarde de dolari pentru a achiziţiona divizia firmei HTC Corp care dezvoltă smartphone-urile Pixel, potrivit Reuters.

3573 afișări
Imaginea articolului Google va achiziţiona divizia de telefoane Pixel a HTC din Taiwan. Care este preţul tranzacţiei

Google va achiziţiona divizia de telefoane Pixel a HTC din Taiwan. Care este preţul tranzacţiei

Conform acordului, Google va primi o licenţă pentru proprietatea intelectuală a HTC. Firma din Taiwan va continua să administreze restul afacerii de smartphone-uri.

Tranzacţia, care trebuie să primească autorizare din partea autorităţilor, este aşteptată să se finalizeze la începutul anului 2018.

HTC este un partener mai vechi al Google, iar unii analişti estimează că telefoanele Pixel reprezintă aproape 20% din transporturile de smartphone-uri ale HTC.

Cota de piaţă a companiei HTC, care vindea într-o perioadă unul din zece smartphone-uri, la nivel mondial, a scăzut pe fondul competiţiei din partea Apple, Samsung Electronics şi alţi rivali chinezi.

Google a mai achiziţionat Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari în 2012 şi a vândut compania către firma chineză Lenovo Group pentru mai puţin de 3 miliarde de dolari, doi ani mai târziu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici