Un tweet al lui Elon Musk şi o confuzie de nume au dus la creşterea acţiunilor unei companii necunoscute

  • Când CEO-ul Tesla, Elon Musk, şi-a îndemnat joi adepţii pe Twitter să „folosească Signal”, a vrut să spună aplicaţia de mesagerie criptată.
  • Unii oameni au interpretat greşit, aşa că acţiunile unei companii obscure şi fără legătură numită Signal Advance au crescut joi cu 527% şi vineri cu 91%.
2849 afișări
Imaginea articolului Un tweet al lui Elon Musk şi o confuzie de nume au dus la creşterea acţiunilor unei companii necunoscute

Un tweet al lui Elon Musk şi o confuzie de nume au dus la creşterea acţiunilor unei companii necunoscute

Conform CNBC, acţiunile au crescut de la 60 de cenţi la 7,19 dolari.

„Signal” la care se referea Musk este un serviciu operat de o organizaţie nonprofit şi serveşte ca alternativă la aplicaţiile de mesaje text precum Facebook Messenger, WhatsApp şi serviciul de mesagerie Apple.

Acel Signal nu are nicio legătură cu Signal Advance.

„Este de înţeles că oamenii vor să investească în creşterea record a lui Signal, dar nu suntem noi”, a arătat un tweet al Signal.

Astfel de confuzii sunt dese pe Wall Street.

În aprilie 2019, în ziua în care Zoom Video Communications a debutat pe piaţă, sub simbolul ZM, o companie chineză numită Zoom Technologies a sărit cu peste 80% în două ore de tranzacţionare. Acţiunea a închis ziua cu o creştere de 10%.

Şase ani mai devreme, în timp ce investitorii aşteptau IPO-ul Twitter, acţiunile Tweeter Home Entertainment Group au crescut cu peste 1.000%.

Signal Advance a fost fondată în Texas sub numele Biodyne în 1992 şi a oferit servicii lucrătorilor medicali şi din suistemul juridic. Compania a trecut pe utilizarea tehnologiei în îngrijirea sănătăţii şi şi-a schimbat numele în Signal Advance. La bursă a intrat în 2014, dar nu este prea tranzacţionată.

Din avalanşei de investitori, compania are acum o capitalizare de piaţă de 660 milioane dolari, în creştere faţă de 55 milioane dolari în urmă cu două zile.

Aplicaţia de mesagerie Signal, susţinută de Signal Technology Foundation, „funcţionează în totalitate prin donaţii”, potrivit unui articol din New Yorker publicat în octombrie.

Tweet-ului lui Musk a generat îngrijorări în grup, pentru că antreprenorul are peste 41 de milioane de urmăritori. Signal a declarat joi că are probleme tehnice cu verificările, în condiţiile în care„atât de mulţi oameni noi încearcă să ni se alăture”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici