Vânzările de telefoane inteligente în România vor creşte la trei milioane de unităţi în acest an

Vânzările de telefoane inteligente (smartphone) în România vor atinge aproximativ trei milioane de unităţi în acest an, de la 1,7 milioane bucaţi în 2013, din care 200.000 vor fi Huawei, a declarat directorul de marketing al Huawei România, Sorina Măcărescu, într-o conferinţă de presă.

142 afișări
Imaginea articolului Vânzările de telefoane inteligente în România vor creşte la trei milioane de unităţi în acest an

Vânzările de telefoane inteligente în România vor creşte la trei milioane de unităţi în acest an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Portofoliul de telefoane al companiei numără patru terminale. Vom încheia acest an cu vânzări de 200.000 de unităţi, cu 80% mai mult faţă de 2013. Cel mai bine vândut terminal este Huawei Ascend Y530, cu mai mult de jumătate din numărul de unităţi comercializate. Vârful de gamă, terminalul Huawei Ascend P7, are o pondere de 10% în vânzãrile locale", a afirmat Măcărescu.

Ea a adăugat că se aşteaptă ca vânzările de telefoane ale companiei să avanseze cu 80-100% în 2015, numărul de terminale din portofoliul rămând acelaşi.

"În România, Huawei ocupă locul 6 în topul producătorilor de telefoane. Ne batem cu LG, Sony şi HTC. Primele trei locuri revin Samsung, Allview şi brandurile operatorilor de telefonie mobilă", a afirmat Măcărescu.

Reprezentantul companiei a mai spus că 80% din vânzările de telefoane Huawei au loc prin operatorii de telefonie mobilă, diferenţa fiind acoperită de retaileri.

Huawei România este parte a grupului chinez Huawei, unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente de telecomunicaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici