Veste aşteptată în energie. Producţia din proiectul Midia Gas Development (MGD) ar putea începe

Dacă toate părţile implicate în proiectul de explorare şi producţie de gaze realizat de americanii de la Black Sea Oil & Gas (BSOG) vor coopera, producţia din proiectul Midia Gas Development (MGD) ar putea începe în câteva luni.

1675 afișări
Imaginea articolului Veste aşteptată în energie. Producţia din proiectul Midia Gas Development (MGD) ar putea începe

Veste aşteptată în energie. Producţia din proiectul Midia Gas Development (MGD) ar putea începe

Dacă toate părţile implicate în proiectul de explorare şi producţie de gaze realizat de americanii de la Black Sea Oil & Gas (BSOG) vor coopera, producţia din proiectul Midia Gas Development (MGD) ar putea începe în câteva luni, scrie Ziarul Financiar.

„Ţinând cont de tensiunea existentă pe piaţa energiei şi a gazului, intrarea unor surse noi reprezintă o gură de oxigen pentru un sistem în corzi. Credem cu tărie că prin cooperarea constructivă a tuturor părţilor implicate în construcţia proiectului MGD producţia de gaze va începe în al doilea trimestru al anului 2022“, spune Mark Beacom, CEO al Black Sea Oil & Gas (BSOG).

Aceasta este compania din spatele primului proiect de explorare şi exploatare de hidrocarburi din Marea Neagră lansat în România după 1989.

Proiectul MGD din portofoliul BSOG constă în săparea a cinci sonde de producţie (o sondă submarină la zăcământul Doina şi patru sonde de producţie la zăcământul Ana) şi un ansamblu submarin de producţie pe zăcământul Doina.

O conductă submarină de peste 120 km asigură transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, până la noua staţie de tratare a gazelor din comuna Corbu, judeţul Constanţa.

În total, BSOG a derulat investiţii de 600 mil. dolari în perimetrul Midia din Marea Neagră, potrivit celor mai recente informaţii disponibile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici