Vicepreşedinte ANRE: Creşterea cu 5% a preţului electricităţii nu înseamnă nimic. Stingeţi becul din baie

Creşterea cu 5% a preţului electricităţii "nu înseamnă nimic", echivalând cu consumul generat de becul uitat aprins în baie, a declarat miercuri Petru Lificiu, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

1150 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte ANRE: Creşterea cu 5% a preţului electricităţii nu înseamnă nimic. Stingeţi becul din baie

Vicepreşedinte ANRE: Creşterea cu 5% a preţului electricităţii nu înseamnă nimic. Stingeţi becul din baie (Imagine: Shutterstock)

"O creştere cu 5% la sfârşitul lunii nu înseamnă nimic. Adică înseamnă să nu uităm becul aprins în baie când plecăm la serviciu", a afirmat Lificiu într-o conferinţă de presă.

Preţul reglementat al energiei electrice va fi majorat cu 5% până la sfârşitul lunii iunie atât pentru populaţie, cât şi pentru consumatorii industriali.

Lificiu a spus însă că nu a fost luată o decizie cu privire la modificarea tarifelor.

"Nu este vorba de o creştere de preţ, ci de recunoaşterea unor costuri. (...) Încă nu s-a stabilit", a spus Lificiu într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări.

Tarifele la electricitate şi gaze plătite de populaţie sunt reglementate de ANRE din considerente de protecţie socială, dar Comisia Europeană şi FMI au cerut Guvernului să liberalizeze piaţa pentru a aduce preţurile la nivelul din blocul comunitar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici