Videanu: Lunile următoare vor însemna începutul relansării economice a României

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, că, potrivit datelor economice înregistrate în ultimele patru luni, "lunile următoare vor însemna începutul relansării economice a României".

17 afișări
Imaginea articolului Videanu: Lunile următoare vor însemna începutul relansării economice a României

Videanu: Lunile următoare vor însemna începutul relansării economice a României (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Ministrul Economiei a apreciat că România a intrat deja într-un proces de "relansare a producţiei industriale" şi a precizat că această situaţie va aduce după ea şi relansarea sectorului serviciilor..

"În ultimele patru luni, producţia industrială, susţinută de energie şi gaze, a avut o creştere medie de peste cinci la sută. În ianuarie am avut o creştere industrială de 6,8 la sută. Având în vedere că producţia industrială este baza pentru creşterea economică şi în zona serviciilor, sunt, de asemenea, optimist că lunile următoare vor însemna începutul relansării economice a României", a declarat Adriean Videanu.

Potrivit acestuia, anul trecut, tot sectorul energetic care a determinat actuala creştere industrială a "stopat căderea economică în România".

"În 2009, sectorul energetic a stopat căderea economică în România, am avut o creştere economică, medie, de şapte procente în 2009. Acesta a fost unul dintre sectoarele în care am avut creştere economică, în ciuda crizei economice", a spus Videanu.

Potrivit acestuia, "trebuie încredere în economia românească", iar investitorii străini au început să îşi recapete această încredere.

"Eu apreciez succesul extraordinar legat de emisiunea de obligaţiuni ale statului român. Noi am avut o emisiune de un miliard, s-au subscris cinci miliarde, ceea ce înseamnă încrederea investitorilor în România, iar acest lucru pentru mine este un mesaj pozitiv. Măsurile pe care le-a luat Guvernul, cu efecte cât mai mici pentru populaţie, se reflectă acum în încrederea pe care investitorii o au în România", a susţinut Videanu.

Acesta a menţionat şi agenţiile de rating, care au apreciat în ultima perioadă redresarea economică a României, revizuind ratingul de ţară de la negativ la stabil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici