COMENTARIU Lelia Munteanu: "Însămânţările" cu bombe riscă să producă noi "recolte" de terorişti în Gaza

1488 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: "Însămânţările" cu bombe riscă să producă noi "recolte" de terorişti în Gaza

Se încheie a 81-a zi de război în Gaza şi n-a fost atins nici unul dintre cele două obiective strategice enunţate de Comandantul Suprem al Armatei israeliene, Benjamin Netanyahu, respectiv distrugerea Hamas şi eliberarea ostatecilor. 

Dar, dacă adevăratul obiectiv strategic era de a depopula Gaza, acesta înregistrează noi succese zi de zi: 20.915 de morţi (trei sferturi femei şi copii), 54.918 răniţi, aproximativ 7.000 de dispăruţi (conform Ministerului Sănătăţii controlat de Hamas) şi 1,7 milioane de strămutaţi din nord spre graniţa de sud, cei mai mulţi nemaiavând unde să se întoarcă, locuinţele lor fiind în ruine. O criză umanitară în desfăşurare, care avansează spre un dezastru umanitar.

Numărul victimelor civile creşte zilnic. Poziţia paradoxală a Washingtonului nu e deloc comodă, nici în faţa propriilor cetăţeni, nici în faţa comunităţii internaţionale. Pe de o parte, America cere facilitarea intrării ajutoarelor umanitare în Gaza şi reducerea pagubelor colaterale (sub această sintagmă benignă se face referire la morţii din rândul non-combatanţilor), pe de altă parte oferă Israelului sprijin total - militar, financiar, diplomatic şi moral.  

Nu este deloc exclus ca rezultatul ofensivei nediscrimintorii asupra Fâşiei Gaz să repete "modelul" furnizat de Statele Unite în Irak: Israelul va "creşte" în Gaza noi generaţii de terorişti, încă şi mai feroce.

Creştini din Minnesota, cântând colinde pentru Gaza:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici