COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Fiii ploii…

1200 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Fiii ploii…

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Fiii ploii…

Asta e o expresie care defineşte în limbaj colocvial, pe nişte neica nimeni, nişte neisprăviţi.

Mi-a venit în minte când am aflat că premierul României, numele îl cunoaşteţi, n-are rost să-l mai amintesc că nu merită, a decis demiterea din Guvern, a domnului Octav Bjoza.

Domnul Octav Bjoza este un simbol pentru ceea ce înseamnă ţara care încă se mai numeşte România.

Fără cei ca el, spaţiul ăsta unde locuim, s-ar fi putut numi oricum altcumva.

Şi noi ne-am fi putut numi altfel.

Nu s-a întâmplat, pentru că oameni ca Octav Bjoza, au avut în ei suflet de român şi l-au apărat nu numai în numele lor, ci şi al nostru.

Au fost puşi în lanţuri, bătuţi, umiliţi, omorâţi de nişte troglodiţi, bestii, veleitari ai unei revoluţii criminale.

Domnul Octav Bjoza a fost condamnat de justiţia comunistă la 15 ani muncă silnică.  

Acum, e un reper moral.

Pentru cine vrea, poate şi are inima să vadă asta.

Nu e cazul celui care acum, e premierul României.

Acest premier este personificarea cinismului, a indiferenţei şi a fuduliei.

Ştiţi deja, ce asociază românii fuduliei…

Într-un mod mai degrabă iresponsabil, premierul a indus ideea că domnul Octav Bjoza ar fi un antisemit.

Lasă că a scos din context în mod revoltător, dar premierul a creat aparenţele unui antagonism etnic, existent exclusiv, în capul lui.

Adevărul e cu totul altul.

Trei parlamentari, care nici ei nu merită a le fi amintite numele, au propus un amendament la o lege privind reparaţii materiale pentru urmaşii foştilor deţinuţi politic.

Amendamentul prevede că legea nu se aplică celor „în cazul cărora s-a dovedit că au desfăşurat o activitate fascistă sau legionară” şi urmaşilor lor.

Justiţia comunistă a anilor 50, pentru a adăuga gravitate falsă faptelor închipuite, ticluite ticălos şi puse în seama „duşmanilor poporului”, îi asocia pe aceştia, legionarismului.

În mintea celor trei, condamnările politice din cea mai neagră perioadă a comunismului, adevărate acte criminale, trebuie să producă efecte juridice, astăzi.

Aiuritor şi revoltător !

Acestora li s-a opus domnul Octav Bjoza.

Aşa, ca idee, prin anii 90 la prima mineriadă, preşedintele de atunci ne spunea că în Piaţa Universităţii au acţionat „elemente legionare”.

Obiceiurile proaste se uită greu…

 

.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici