29 de avioane militare chineze au pătruns în zona de apărare aeriană a Taiwanului. Reacţia guvernului de la Taipei

Taiwanul a trimis marţi avioane cu reacţie pentru a îndepărta 29 de avioane chineze în zona sa de apărare aeriană, inclusiv bombardiere care au zburat spre sudul insulei şi în Pacific, în cea mai recentă creştere a tensiunilor şi cea mai mare incursiune de la sfârşitul lunii mai.

71740 afișări
Imaginea articolului 29 de avioane militare chineze au pătruns în zona de apărare aeriană a Taiwanului. Reacţia guvernului de la Taipei

Taiwanul, pe care China îl revendică drept teritoriu propriu, s-a plâns în ultimii ani de misiunile repetate ale forţelor aeriene chineze în apropierea insulei guvernate democratic, adesea în partea de sud-vest a zonei sale de identificare a apărării aeriene, denumită ADIZ, în apropiere de Insulele Pratas controlate de Taiwan, relatează Reuters.

Taiwanul numeşte activităţile militare repetate ale Chinei din apropiere "război de zonă gri", conceput atât pentru a obosi forţele taiwaneze, făcându-le să se mobilizeze în mod repetat, cât şi pentru a testa răspunsurile taiwaneze.

Cea mai recentă misiune chineză a inclus 17 avioane de luptă şi şase bombardiere H-6, precum şi avioane de război electronic, de avertizare timpurie, antisubmarin şi un avion de realimentare aeriană, a declarat Ministerul Apărării din Taiwan.

Taiwanul a trimis avioane de luptă pentru a îndepărta avioanele chinezeşti, în timp ce sistemele de rachete au fost desfăşurate pentru a le monitoriza, a declarat ministerul, folosind o formulare standard pentru răspunsul său.

A fost cea mai mare incursiune de când Taiwanul a raportat 30 de avioane chinezeşti în ADIZ-ul său pe 30 mai. Cea mai mare până în prezent în acest an a avut loc pe 23 ianuarie, implicând 39 de aeronave.

China a intensificat presiunile asupra Taiwanului pentru ca acesta să accepte revendicările sale de suveranitate. Guvernul de la Taipei spune că doreşte pace, dar că se va apăra dacă va fi atacat.

Nu s-au tras focuri de armă, iar avioanele chinezeşti nu au zburat în spaţiul aerian al Taiwanului, ci în ADIZ, o zonă mai largă pe care Taiwanul o monitorizează şi patrulează şi care acţionează pentru a-i oferi mai mult timp pentru a răspunde la orice ameninţare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici