57 de poliţişti din trupele speciale şi-au dat demisia după ce doi colegi au fost suspendaţi pentru că au agresat un bătrân

Cincizeci şi şapte de poliţişti din Buffalo, New York, şi-au dat demisia, vineri, din trupele speciale de intervenţie după ce doi colegi de-ai lor au fost suspendaţi pentru că au împins un bărbat de 75 de ani în timpul unui protest, scrie CNN.

4473 afișări
Imaginea articolului 57 de poliţişti din trupele speciale şi-au dat demisia după ce doi colegi au fost suspendaţi pentru că au agresat un bătrân

57 de poliţişti din trupele speciale şi-au dat demisia după ce doi colegi au fost suspendaţi pentru că au agresat un bătrân

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a numit gestul celor doi poliţişti „complet nejustificat şi dezastruos” şi a anunţat că a fost deschisă o anchetă în acest caz.

Un clip distribuit pe reţelele de socializare arată cum doi poliţişti din trupele speciale au îmbrâncit un bărbat de 75 de ani şi l-au trântit la pământ. Acesta s-a lovit la cap şi sângera în timp ce poliţiştii treceau pe lângă el fără a-l ajuta.

După imaginile au devenit publice, conducerea secţiei de poliţie din care făceau parte poliţiştii a decis suspendarea acestora şi deschiderea unei anchete.

În semn de solidaritate, alţi 57 de poliţişti din aceeaşi echipă şi-au dat demisia din trupele speciale, dar rămân în cadrul Poliţiei.

Între timp, Martin Gugino, bărbatul de 75 de ani agresat de poliţişti, a fost internat în spital în stare gravă, dar stabilă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici