Video Aeroportul Roma-Fiumicino, închis din cauza unui incendiu - VIDEO

Un vast incendiu a izbucnit joi dimineaţa la terminalul 3 al Aeroportului Fiumicino din Roma, fără să producă victime, care a fost închis până cel puţin la ora locală 14.00 (15.00, ora României), a anunţat joi dimineaţa societatea aeroporturilor Roma Adr, relatează AFP în pagina electronică.

935 afișări

Terminalul 3 a fost evacuat joi dimineaţă, după izbucnirea incendiului în urma căruia trei persoane s-au intoxicat uşor cu fum.

Zborurile au fost însă reluate la ora locală 12.00 (13.00, ora României). Vor fi 12 zboruri pe oră între 12.00 şi 14.00 (13.00-15.00, ora României), după care "vom reveni treptat la modul operaţional complet", a declarat preşedintele companiei Aeroporti di Roma, Lorenzo Lo Presti. "Terminalele 1, 2 şi 5 funcţionează la capacitate normală", a adăugat el.

Compania aeriană Alitalia a anunţat că avioanele sale vor începe să decoleze de la ora 14.00 (15.00, ora României). Compania va trimite de asemenea avioane către destinaţii internaţionale pentru a prelua pasagerii Alitalia programaţi să ajungă la Fiumicino joi.

Printre persoanele afectate de închiderea aeroportului Fiumicino s-a numărat şi ministrul italian al Muncii, Giuliano Poletti, care urma să participe la un eveniment politic la Cagliari.

Între timp, drumul dintre Roma şi Fiumicino s-a redeschis, iar circulaţia autobuzelor şi taximetrelor s-a reluat către şi dinspre Terminalul 1, unde mii de pasageri îşi aşteptau cursele.

Incendiul de la Fiumicino ar fi putut fi declanşat de un scurtcircuit în zona de restaurante şi magazine de pe Terminalul 3, a precizat preşedintele ENAC, Vito Riggio.

"Un martor (care este angajat la un bar) ne-a spus că focul a izbucnit în spatele unui frigider", a declarat adjunctul comandantului poliţiei, Antonio Del Greco. "Verificăm mărturia sa în paralel cu dovezile colectate de pompieri", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici