Afganistan: ATAC împotriva palatului prezidenţial din Kabul

Palatul prezidenţial afgan este vizat de un atac lansat de insurgenţi marţi dimineaţă în centrul Kabulului, a anunţat un oficial din cadrul poliţiei pentru AFP, în timp ce mai multe explozii şi focuri de armă s-au auzit în oraş.

862 afișări
Imaginea articolului Afganistan: ATAC împotriva palatului prezidenţial din Kabul

ATAC împotriva palatului prezidenţial din Kabul (Imagine: Mediafax Foto)

UPDATE Atacul de la Kabul s-a încheiat cu moartea tuturor insurgenţilor

Atacul lansat marţi dimineaţa la Kabul de către rebelii talibani afgani împotriva birourilor CIA şi palatului prezidenţial s-a încheiat şi toţi atacatorii sunt morţi, a declarat şeful poliţiei din oraş.

Cel puţin trei atacatori au fost ucişi, a adăugat şeful poliţiei din Kabul, Mohammad Ayub Salangi, care a precizat că nu au fost înregistrate victime în rândul forţelor de securitate afgane.

"Atacul s-a produs la una dintre intrările (în palat), în apropiere de Ministerul Apărării", a declarat oficialul citat. Fumul se ridica deasupra acestei zone, unde se află numeroase clădiri oficiale şi ambasade, a constatat un jurnalist al AFP.

Rebelii talibani au revendicat atacurile aflate în desfăşurare, marţi dimineaţa, în centrul Kabulului, afirmând că prima lor ţintă o reprezintă birourile CIA, dar şi clădirile din apropiere, între care palatul prezidenţial.

"Un important grup de combatanţi a atacat biroul CIA, precum şi palatul şi Ministerul Apărării", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al insurgenţilor, Zabihullah Mujahid.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici