Ahmet Davutoglu: Negocierile pentru formarea guvernului au eşuat. Turcia se îndreaptă spre alegeri

Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP) a epuizat toate opţiunile pentru formarea unui guvern de coaliţie, astfel că preşedintele Turciei probabil va convoca alegeri parlamentare anticipate, afirmă premierul Ahmet Davutoglu după eşecul negocierilor cu Mişcarea Naţionalistă (MHP).

158 afișări
Imaginea articolului Ahmet Davutoglu: Negocierile pentru formarea guvernului au eşuat. Turcia se îndreaptă spre alegeri

Ahmet Davutoglu (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

"Partidul MHP a decis că nu va participa la nicio coaliţie", a declarat Ahmet Davutoglu după întrevederea cu Devlet Bahceli, liderul MHP.

"Nu există nicio posibilitate de formare a unei coaliţii. Mă voi consulta cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi aş putea să îi predau mandatul de formare a guvernului", a explicat Davutoglu, citat de Bloomberg.

Partidul AKP, fondat de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, a pierdut majoritatea parlamentară în urma alegerilor din iunie. Săptămâna trecută, au eşuat şi negocierile cu Partidul Republican (CHP), pe fondul disensiunilor privind politicile economice şi în materie de educaţie.

Davutoglu a primit pe 9 iulie sarcina de a forma guvernul, iar mandatul pentru negocieri expiră pe 23 august, după care preşedintele Erdogan va convoca alegeri parlamentare anticipate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici