AIEA va cere Iranului permisiunea de a inspecta un complex nuclear militar

Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, Yukiya Amano, a declarat că o vizită la baza militară de la Parchin, unde există suspiciuni că ar fi efectuate teste nucleare, va fi discutată după acordul preliminar semnat luni cu Iranul.

92 afișări
Imaginea articolului AIEA va cere Iranului permisiunea de a inspecta un complex nuclear militar

AIEA va cere Iranului permisiunea de a inspecta un complex nuclear militar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Teheranul refuză din 2012 accesul inspectorilor AIEA în acest complex militar.

Agenţia ONU a efectuat verificări în acest complex în 2005, fără însă a fi depistate activităţi suspecte.

"Parchin rămâne un complex important, iar o vizită la acest complex va fi discutată în cadrul acordului privind verificarea activităţilor nucleare iraniene", a explicat Amano, aflat în vizită la Teheran.

Yukiya Amano şi directorul Agenţiei nucleare iraniene, Ali Akbar Salehi, au semnat luni un document ce reprezintă prima etapă pentru "restabilirea încrederii", pe fondul suspiciunilor referitoare la caracterul programului nuclear iranian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici