Al-Qaida ar pregăti un atentat împotriva sediului Parlamentului german

Al-Qaida şi grupări apropiate acestei reţele "ar pregăti" un atentat la Berlin împotriva sediului Parlamentului german, Reichstag, scrie săptămânalul german Der Spiegel, în ediţia care va apărea luni.

22 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida ar pregăti un atentat împotriva sediului Parlamentului german

Al-Qaida ar pregăti un atentat împotriva sediului Parlamentului german (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia criminalistică germană (BKA) şi Ministerul de Interne nu au putut fi contactate imediat pentru a comenta aceste informaţii.

Citând surse din poliţie, revista precizează că "teroriştii vor să ia ostatici şi să provoace o baie de sânge cu arme de foc".

BKA a fost contactată telefonic de mai multe ori, de un jihadist, aflat în prezent în străinătate, care susţine că vrea să părăsească organizaţia, continuă Der Spiegel.

Informaţiile pe care acesta le-a furnizat l-ar fi determinat pe ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, să avertizeze miercuri populaţia cu privire la riscuri crescute de atentate islamiste pe teritoriul german, potrivit revistei.

Conform jihadistului, "trupa de comando este formată din şase persoane: două dintre ele au plecat spre Berlin în urmă cu şase până la opt săptămâni. Ceilalţi patru terorişti, un german, un turc, un bărbat originar din Africa de Nord şi unul a cărui identitate informatorul nu o cunoştea, aşteaptă să plece în Germania".

"Atentatele sunt prevăzute pentru februarie sau martie", a afirmat acesta, potrivit Der Spiegel.

Revista adaugă că de Maiziere a fost avertizat cu privire la un atentat al unui "grup şiit indian", în urmă cu două săptămâni, de către FBI (poliţia federală americană), care afirmă că gruparea "a încheiat un pact cu al-Qaida şi vrea să trimită doi terorişti în Germania".

Guvernul german a anunţat miercuri consolidarea măsurilor antiteroriste, din cauza unui risc sporit de atentate islamiste, un atac fiind prevăzut pentru sfârşitul acestei luni.

Aceasta este prima dată când Germania, care se declară în mod regulat în colimatorul organizaţiilor islamiste extremiste, evocă un proiect atât de concret, chiar dacă nu au fost oferite precizări privind ţinta exactă.

Una dintre măsurile de securitate cele mai vizibile este ridicarea unor bariere în jurul clădirii Reichstag.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici