Al-Qaida se regrupează şi pregăteşte atacuri de amploare în Europa şi SUA, anunţă oficiali americani şi afgani

Reţeaua teroristă Al-Qaida, activă în principal în Pakistan şi Afganistan, se regrupează şi pregăteşte atacuri majore împotriva Europei şi Statelor Unite, avertizează oficiali afgani şi americani citaţi de postul CNN.

4541 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida se regrupează şi pregăteşte atacuri de amploare în Europa şi SUA, anunţă oficiali americani şi afgani

Al-Qaida se regrupează şi pregăteşte atacuri de amploare în Europa şi SUA, anunţă oficiali americani şi afgani

"Al-Qaida continuă să fie o ameninţare majoră pentru Afganistan; organizaţia teroristă se regrupează şi pregăteşte atacuri majore", a declarat Masoom Stanikzai, ministrul afgan al Apărării în exerciţiu.

"Membrii Al-Qaida sunt foarte activi. Depun eforturi intense în secret şi pregătesc atacuri mai mari", atrage atenţia oficialul afgan.

Distrugerea unei baze Al-Qaida din provincia afgană Kandahar, în care erau circa 150 de combatanţi, a forţat organizaţia teroristă să se regrupeze, afirmă generalul american Jeff Buchanan, adjunctul şefului Statului Major al forţelor SUA din Afganistan.

"Anul trecut, existau estimări că în Afganistan erau 50-100 de membri Al-Qaida, dar doar în tabăra din Kandahar s-au dovedit a fi fost 150", atrage atenţia oficialul militar american.

Un oficial din cadrul Pentagonului a explicat că doar în Afganistan ar putea fi cel puţin 300 de coordonatori ai organizaţiei teroriste, în afara militanţilor şi simpatizanţilor.

"Sunt mii de membri Al-Qaida şi suntem preocupaţi de ce sunt capabili să facă. Principalul obiectiv al reţelei teroriste rămâne atacarea Occidentului", precizează oficialul de la Pentagon, care a preferat să rămână anonim.

Organizaţia teroristă Al-Qaida, activă în zonele tribale din Pakistan şi în sudul Afganistanului, este în concurenţă cu reţeaua teroristă Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak. Al-Qaida a revendicat atentatele comise în septembrie 2001 în oraşele americane Washington şi New York.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici