ALEGERI parlamentare anticipate în Israel cu valoare de referendum pentru Netanyahu

Israelienii au început să voteze marţi, într-un scrutin legislativ anticipat cu valoare de referendum pentru Benjamin Netanyahu, în urma unei campanii care s-a concentrat mai degrabă asupra sărăciei decât asupra unor temeri privind înarmarea nucleară a Iranului sau conflictul cu palestinienii.

408 afișări
Imaginea articolului ALEGERI parlamentare anticipate în Israel cu valoare de referendum pentru Netanyahu

Alegeri parlamentare anticipate în Israel cu valoare de referendum pentru Netanyahu

Pierzând teren înainte de alegeri, premierul în exerciţiu Benjamin Netanyahu s-a adresat nucleului dur al electoratului său în ultimul moment, promiţând că nu va fi creat un stat palestinian dacă va obţine al patrulea mandat, o declaraţie care probabil va afecta şi mai mult relaţiile deja tensionate cu Washingtonul, principalul său aliat în regiune.

Isaac Herzog, liderul Uniunii Sioniste (centru-stânga), este principalul contracandidat al lui Netanyahu.

Aproximativ şase milioane de israelieni sunt chemaţi la urne să aleagă, pe liste de partid, cei 120 de membri ai Knessetului (Parlament). După alegeri urmează să fie formată o coaliţie de guvernământ, prin negocieri care durează de obicei mai multe săptămâni.

Partidul lui Herzog devansează uşor formaţiunea lui Netanyahu, Likud (dreapta), dar nicio tabără nu este creditată în sondaje cu o victorie clară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici