Alegerile prezidenţiale din Serbia: Victoria naţionalistului Nikolici riscă să afecteze majoritatea guvernamentală proeuropeană

Victoria naţionalistului Tomislav Nikolici în prezidenţialele din Serbia riscă să distrugă majoritatea guvernamentală proeuropeană formată de partidul lui Boris Tadici împreună cu socialiştii, avertizează analiştii.

192 afișări
Imaginea articolului Alegerile prezidenţiale din Serbia: Victoria naţionalistului Nikolici riscă să afecteze majoritatea guvernamentală proeuropeană

Tomislav Nikolici (Imagine: Adi Plictisan/Mediafax Foto)

După alegerile generale din 6 mai, Tadici şi socialiştii au convenit să continue alianţa guvernamentală aflată la putere de patru ani.

Însă, în contextul în care naţionalistul Nikolici a fost ales preşedinte, analiştii se aşteaptă ca acesta să ofere un mandat pentru formarea guvernului propriului său partid, SNS, care are cel mai mare număr de locuri în Parlament.

"Totul depinde de decizia socialiştilor de a menţine sau nu acordul cu Partidul Democrat (DS)", al lui Tadici, explică analistul Vladimir Todorici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici