Ambasada SUA ar putea reveni la Kiev până la sfârşitul lunii mai

  • Ambasada SUA ar putea reveni la Kiev până la sfârşitul acestei luni, a declarat ambasadorul american în Ucraina.
  • Ambasada s-a mutat în luna februarie la Liov, un oraş din vestul Ucrainei ferit de atacurile directe ale armatei ruseşti.
110 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA ar putea reveni la Kiev până la sfârşitul lunii mai

Reprezentantul SUA în Ucraina, Kristina Kvien, a spus că diplomaţii aşteaptă aprobarea experţilor în securitate pentru a reveni la sediul din Kiev.

„Îi ascultăm pe profesioniştii din domeniul securităţii, iar când ne vor spune că ne putem întoarce, ne vom întoarce", a declarat Kvien, potrivit Sky News.

În februarie, SUA a anunţat că îşi închide ambasada din capitala ucraineană şi se „mută temporar” la Liov, un oraş din vestul Ucrainei.

„Am ordonat aceste măsuri dintr-un singur motiv, siguranţa personalului nostru, şi îi îndemnăm cu tărie pe toţi cetăţenii americani rămaşi în Ucraina să părăsească imediat ţara", a explicat atunci secretarul de stat american Antony Blinken.

Numeroase alte ţări au revenit sau se pregătesc să revină la Kiev după ce asaltul ruşilor asupra capitalei ucrainene a eşuat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici