Ambasada SUA din Rusia va disponibiliza angajaţii ruşi, înlocuindu-i cu americani - presă

Ambasada Statelor Unite la Moscova a decis înlocuirea angajaţilor ruşi cu cetăţeni americani, pe fondul tensiunilor bilaterale generate de criza din Ucraina, potrivit Sputnik.

257 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA din Rusia va disponibiliza angajaţii ruşi, înlocuindu-i cu americani - presă

Ambasada SUA din Rusia va disponibiliza angajaţii ruşi, înlocuindu-i cu americani - presă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsurile sunt prevăzute în rezoluţia Congresului american care autorizează noi sancţiuni împotriva Rusiei. Potrivit documentului, misiunile diplomatice americane trebuie să angajeze doar cetăţeni americani care au trecut de verificările privind securitatea.

În acest context, ambasada Statelor Unite din Rusia va disponibiliza toţi angajaţii străini, urmând să trimită cetăţeni americani.

"Autorităţile americane se tem că unii dintre angajaţii ruşi ar putea oferi informaţii secrete serviciilor de spionaj ruse", explică Iuri Rogulev, analist la Institutul Franklin Roosevelt din Moscova. "Aceste modificări vor duce la creşterea numărului cetăţenilor americani din cadrul ambasadei, lucru care va permite crearea unei reţele de agenţi în cadrul misiunii diplomatice", subliniază expertul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici