Ambasadorul rus la ONU condamnă afirmaţiile potrivit cărora Moscova i-ar susţine pe insurgenţii talibani din Afganistan

Vasili Nebenzia, ambasadorul Rusiei la ONU, a condamnat tentativele de a acuza Moscova că i-ar susţine pe insurgenţii talibani din Afganistan, adăugând că ţara sa este singura care militează pentru "aplicarea termenului de grup terorist pentru talibani", informează agenţia de ştiri Tass.

304 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul rus la ONU condamnă afirmaţiile potrivit cărora Moscova i-ar susţine pe insurgenţii talibani din Afganistan

Ambasadorul rus la ONU condamnă afirmaţiile potrivit cărora Moscova i-ar susţine pe insurgenţii talibani din Afganistan

"Considerăm inacceptabilă lansarea unui campanii deliberate împotriva ţării noastre când suntem acuzaţi fără temei de sprijinirea talibanilor, prin finanţarea lor şi aprovizionarea în mod regulat cu arme. Percepem ca pe o tentativă de a arunca vina pe altcineva", a declarat diplomatul rus cu ocazia unui şedinţe a Adunării Generale ONU privind soluţionarea crizei afgane.

Nebenzia a mai adăugat că Moscova este îngrijorată de situaţia din Afganistan. Potrivit ambasadorului, insurgenţii continuă să controleze aproximativ jumătate din teritoriul ţării, iar aripa afgană a reţelei teroriste Stat Islamic "îşi consolidează poziţia".

La finalul lunii martie, Jim Mattis, secretarul american al Apărării, a declarat că Washingtonul este îngrijorat în legătură cu acţiunile Moscovei în Afganistan, iar Curtis Scaparrotti, şeful Comandamentului suprem al forţelor americane din Europa, a afirmat că Rusia probabil oferă susţinere logistică insurgenţilor talibani, lucru negat categoric de Moscova.

Mai mult, în luna octombrie, preşedintele afgan Ashraf Ghani a făcut o serie de declaraţii în care a sugerat că Rusia i-ar susţine pe insurgenţii talibani.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici