Anchetă împotriva mai multor oficiali ai Agenţiei Spaţiale Italiene

O anchetă a fost deschisă joi împotriva Agenţiei Spaţiale Italiene (ASI) şi a preşedintelui său, pentru corupţie şi abuz de bunuri sociale, a anunţat presa joi.

166 afișări
Imaginea articolului Anchetă împotriva mai multor oficiali ai Agenţiei Spaţiale Italiene

ISS (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Poliţia financiară şi jandarmii au efectuat percheziţii la sediul ASI din Roma şi la birourile a şase companii ce au legături cu agenţia. Anchetatorii suspectează că a fost dată mită pentru atribuirea anumitor contracte.

Ancheta vizează în total şapte persoane, între care preşedintele ASI, Enrico Saggese, şi doi dintre colaboratorii săi, salariaţi ai constructorului aeronautic italian Finmeccanica, detaşaţi la ASI ca purtători de cuvânt.

Printre companiile vizate de percheziţii figurează Sistina travel, care organizează călătorii în străinătate pentru salariaţii ASI, şi Centrul italian de cercetare aerospaţială (Cira).

"Sunt complet străin de orice formă de delict", a reacţionat preşedintele ASI, afirmând că "este vorba despre o afacere internă care a fost transformată, în mod inadecvat, într-o problemă penală".

Activitatea instituţională a ASI "nu este afectată de acest episod", a adăugat Saggese, declarându-se "încrezător într-o încheiere rapidă" a cazului.

Potrivit presei, anchetatorii se apleacă în special asupra raporturilor de rudenie între proprietarii companiilor vizate şi colaboratorii apropiaţi ai lui Saggese.

Potrivit site-ului său de Internet, ASI este "unul dintre cei mai importanţi actori din lumea ştiinţei spaţiale şi tehnologiilor prin satelit". Prin intermediul ei, Italia este al treilea contribuabil al Agenţiei Spaţiale Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici