Anchetatorii ruşi deschid prima investigaţie privind acuzaţii de fraudă electorală

O anchetă a fost demarată în oraşul Krasnodar, din sudul Rusiei, privind acuzaţiile de fraudă la o secţie de vot, care ar fi fost comisă în cursul alegerilor legislative de la 4 decembrie, au anunţat vineri anchetatorii, citaţi de RIA Novosti în pagina electronică.

175 afișări
Imaginea articolului Anchetatorii ruşi deschid prima investigaţie privind acuzaţii de fraudă electorală

Anchetatorii ruşi deschid prima investigaţie privind acuzaţii de fraudă electorală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceasta este prima investigaţie în urma alegerilor, care au fost marcate de numeroase acuzaţii de fraude în favoarea partidului Rusia Unită, al premierului Vladimir Putin.

Ancheta a fost lansată în urma plângerii unui candidat al partidului naţionalist LDPR, care a afirmat că a văzut aproape 100 de buletine de vot "împăturite, ca şi cum ar fi fost plasate acolo simultan", când a fost deschisă urna. El a precizat că toate acele buletine de vot erau în favoarea partidului Rusia Unită.

Organizaţia independentă rusă de monitorizare a alegerilor Golos a anunţat că a înregistrat peste 7.000 de cazuri de fraude în timpul scrutinului.

Observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au declarat, după scrutin, că au descoperit "încălcări procedurale flagrante" şi "indicaţii serioase de umplere a urnelor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici