Angajaţii sectorului public din Marea Britanie vor organiza miercuri o grevă masivă

Angajaţii din sectorul public britanic vor organiza, miercuri, o grevă masivă în semn de protest faţă de reducerea pensiilor.

153 afișări
Imaginea articolului Angajaţii sectorului public din Marea Britanie vor organiza miercuri o grevă masivă

Angajaţii sectorului public din Marea Britanie vor organiza miercuri o grevă masivă (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Organizatorii speră că două milioane de persoane vor participa la greva naţională care va afecta activitatea spitalelor, a şcolilor, traficul aerian şi serviciile municipale. Peste 1.000 de manifestaţii sunt programate în toată ţara.

"Miercuri vom asista la cea mai mare grevă a acestei generaţii", a avertizat Brendan Barber, liderul Confederaţiei sindicatelor britanice (TUC).

În cadrul măsurilor de relansare, Guvernul condus de consevatorul David Cameron intenţionează să crească vârsta de pensionare în sectorul public la 66 de ani în 2020.

În plus, Guvernul a redus numărul angajaţilor din sectorul public. Executivul justifică creşterea vârstei de pensionare prin prelungirea speranţei de viaţă şi prin necesitatea restabilirii unui echilibru cu sectorul privat.

Zeci de mii de pasageri ai curselor aeriene ar putea fi afectaţi de greva agenţilor pentru imigraţie ai aeroportului londonez Heathrow.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici