Angela Merkel exclude varianta organizării unor alegeri anticipate

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, sâmbătă, că exclude varianta organizării unor noi alegeri parlamentare, adăugând că este deschisă să poarte negocieri cu social-democraţii deoarece îşi doreşte să formeze un Guvern cât mai curând, relatează Politico.eu.

901 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel exclude varianta organizării unor alegeri anticipate

Cancelarul Germaniei a declarat că se opune în totalitate organizării unor noi alegeri, afirmând că intenţionează să formeze un Guvern cât mai curând posibil.

”Oamenii au votat. Nu favorizez sub nicio formă organizarea unor noi alegeri”, a declarat Merkel în cadrul unei întruniri a Uniunii Creştin-Democrate ce a avut loc în nordul Germaniei, în localitatea Kühlungsborn.

Cu toate acestea, în urmă cu câteva zile, cancelarul german avea o poziţie diametral opusă. După întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, Merkel nu a ascuns faptul că preferă alegeri anticipate.

”Nu mă reped să zic “niciodată”, dar sunt foarte sceptică faţă de ideea unui guvern minoritar şi cred că o nouă rundă de alegeri ar fi preferabilă”, a declarat Merkel în urmă cu trei zile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici