Aparentă interceptare a unui ordin de ucidere a prizonierilor de război ucraineni, publicată

Armata ucraineană face publică o aparentă interceptare a comunicaţiilor ruseşti cu un presupus ordin de ucidere a prizonierilor de război ucraineni, scrie CNN.

14596 afișări
Imaginea articolului Aparentă interceptare a unui ordin de ucidere a prizonierilor de război ucraineni, publicată

Serviciile de informaţii militare ucrainene au publicat miercuri o presupusă interceptare a comunicaţiilor forţelor armate ruse care se referă la un presupus ordin de ucidere a prizonierilor de război ucraineni în oraşul Popasna din regiunea estică Luhansk.

„Direcţia principală de informaţii a Ministerului Apărării al Ucrainei a primit o interceptare audio a conversaţiei ocupanţilor, care se referă la ordinul de a ucide toţi prizonierii de război ai Forţelor Armate ale Ucrainei care se află în captivitatea lor în zona Popasna (regiunea Luhansk)", a scris miercuri pe Twitter serviciul de informaţii militare ucrainean.

„Aceasta este o crimă de război flagrantă, o încălcare a dreptului internaţional şi un alt exemplu grăitor că militarii ruşi sunt criminali, violatori şi jefuitori”, a adăugat acesta.

În presupusa înregistrare audio interceptată pare să apară vocea unui soldat rus necunoscut care spune: „Ce pot să vă spun, la naiba, [înjurătură], pentru Chander, pentru Chander - păstraţi-i pe cei mai în vârstă dintre ei şi lăsaţi-i pe ceilalţi să plece pentru totdeauna. Lasă-i să plece pentru totdeauna, la naiba, ca să nu-i mai vadă nimeni, nici rudele”.

CNN nu poate garanta autenticitatea înregistrării şi a contactat Ministerul rus al Apărării pentru comentarii.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a publicat anterior o presupusă interceptare a comunicaţiilor unui comandant al unei unităţi terestre ruseşti, care a declarat că avioanele ruseşti plănuiau să „radă totul la pământ” în jurul Azovstal, fabrica de oţel care este o redută a apărătorilor ucraineni din oraşul port asediat Mariupol.

Joi, în cadrul unei întâlniri cu ministrul său al apărării, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că nu este nevoie să se ia cu asalt uzina, dar că aceasta ar trebui înconjurată, iar celor din interior ar trebui să li se ofere şansa de a se preda.

„Blocaţi această zonă industrială astfel încât o muscă să nu poată trece”, a spus el.

De asemenea, SBU a publicat anterior înregistrări audio din presupusul trafic radio interceptat care dezvăluie soldaţi ruşi discutând despre uciderea şi violarea civililor, susţinând acuzaţiile de crime de război ale trupelor ruseşti.

Serviciul de informaţii externe al Germaniei a interceptat, de asemenea, presupuse comunicaţii radio în care soldaţii ruşi vorbeau despre împuşcarea soldaţilor şi civililor din Ucraina. Observatorii militari au observat, de asemenea, o tendinţă a trupelor ruseşti de a folosi comunicaţii nesecurizate în Ucraina.

Vorbind miercuri de la o locaţie confidenţială pentru CNN, Serhii Haidai, şeful Administraţiei militare regionale Luhansk, a declarat că 80% din teritoriul regiunii sale se află sub control rusesc, iar dacă Ucraina nu rezistă, „Rusia cu siguranţă nu se va opri aici şi va continua să împingă mai departe”.

„Cu siguranţă, ei [ruşii] se extind foarte mult”, a spus el. „Ne-am stabilit apărarea într-o mulţime de oraşe. Ei încearcă să ne încercuiască trupele, se întâmplă multe lucruri urâte acolo... dar nu au avut niciun succes până acum. Ne descurcăm bine să le distrugem echipamentul”.

Haidai a continuat spunând că „Avem o situaţie foarte gravă aici. Întregul teritoriu Luhansk este bombardat. Nu există niciun oraş sigur... Înţelegem că guvernul rus va merge mai departe şi va distruge tot ce îi va ieşi în cale. Aşa că ceea ce facem este să încercăm să evacuăm pe toată lumea pe cât posibil”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici