Aproape 900 de tone de baterii cu litiu au luat foc la o fabrică de reciclare din Franţa

Aproape 900 de tone de baterii cu litiu au luat foc la o fabrică de reciclare a bateriilor din sudul Franţei, au anunţat duminică autorităţile locale.

1606 afișări
Imaginea articolului Aproape 900 de tone de baterii cu litiu au luat foc la o fabrică de reciclare din Franţa

Sursa foto: X

Incendiul a izbucnit sâmbătă într-un depozit deţinut de grupul francez de reciclare SNAM în Viviez, la nord de Toulouse, a declarat consilierul local Pascal Mazet într-o postare pe X, relatează Reuters.

Bateriile cu litiu sunt foarte importante în dispozitivele electrice, de la telefoane la maşini electrice, dar conţin materiale combustibile care, combinate cu energia pe care o stochează, le pot face să ia foc atunci când sunt expuse la căldură mare, iar arderea lor e periculoasă din cauza substanţelor toxice pe care le pot emana.

Presa franceză a arătat că aproape 70 de pompieri au intervenit la stingerea incendiului.

Pe de altă parte, Charles Giusti, un oficial local din prefectura Aveyron, din care face parte şi Viviez, a declarat însă că nu există niciun pericol pentru persoanele care locuiesc în apropiere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici