Aproximativ 250 de militanţi SI, ucişi în raiduri aeriene ale coaliţiei internaţionale

Circa 175 de vehicule aparţinând reţelei teroriste Stat Islamic au fost atacate de forţele aeriene ale coaliţiei internaţionale coordonate de SUA în timp ce încercau să părăsească oraşul irakian Fallujah, 250 de combatanţi fiind ucişi, informează CNN.

1394 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 250 de militanţi SI, ucişi în raiduri aeriene ale coaliţiei internaţionale

Aproximativ 250 de militanţi SI, ucişi în raiduri aeriene ale coaliţiei internaţionale

Colonelul american Chris Garver, purtătorul de cuvânt al coaliţiei internaţionale, nu a putut preciza numărul exact al militanţilor Stat Islamic care au fost ucişi, dar oficialii americani au declarat că cele 175 de vehicule ar fi transportat peste 250 de luptători afiliaţi grupării SI.

Operaţiunea a necesitat ajutorul forţelor aeriene americane pentru a proteja numeroşii civili ce s-ar fi putut afla în apropiere.

Atacurile au succedat eliberării oraşului Fallujah, care era sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic, de către serviciile de securitate irakiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici