Aproximativ 30.000 de ungari din străinătate s-au înregistrat prin e-mail pentru alegerile generale

Aproximativ 30.000 de cetăţeni ungari care trăiesc în străinătate s-au înregistrat prin e-mail pentru a vota la alegerile generale din Ungaria de anul viitor, a declarat, marţi, şeful Biroului naţional electoral din Ungaria, citat de MTI.

183 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 30.000 de ungari din străinătate s-au înregistrat prin e-mail pentru alegerile generale

Aproximativ 30.000 de ungari din străinătate s-au înregistrat prin e-mail pentru alegerile generale (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Conform legii ungare, cetăţenii ungari care trăiesc în afara graniţelor se pot înregistra pentru a vota pe mail începând cu 15 august şi vor avea opţiunea de a se înregistra online de la 1 noiembrie, a declarat Ilona Palffy în faţa comitetului parlamentar pentru coeziune naţională.

Aceasta a declarat că se aşteaptă ca numărul înregistrărilor să crească considerabil o dată cu opţiunea online, aşteptăriile fiind că va fi folosită de mulţi tineri, de cei care trăiesc peste ocean şi de către cei a căror ţară interzice cetăţenia dublă, a declarat ea.

Aceasta a mai declarat că din cele 239.000 de scrisori de informare primise de biroul său, aproximativ 8.000 au fost returnate din cauza unei adrese greşite sau a "atitudinii serviciilor poştale".

Majoritatea - aproximativ 2.000 - au fost trimise înapoi din Germania, urmată de România şi Serbia, a declarat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici