Aproximativ 48.000 de oameni din nord-estul Japoniei urmează să fie evacuaţi din cauza unui taifun

Autorităţile japoneze urmează să evacueze aproximativ 48.000 de oameni din nord-estul ţării, zonă care este de aşteptat să fie afectată de taifunul Lionrock începând de marţi, relatează Sputnik News şi The Associated Press.

3596 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 48.000 de oameni din nord-estul Japoniei urmează să fie evacuaţi din cauza unui taifun

Aproximativ 48.000 de oameni din nord-estul Japoniei urmează să fie evacuaţi din cauza unui taifun (Imagine AFP)

Taifunul Lionrock a paralizat deja traficul rutier şi feroviar pe insula Hokkaido, a cauzat mari pene de curent şi zeci de zboruri au fost anulate.

Potrivit postului japonez NHK, peste 41.000 de persoane urmează să fie evacuate din prefectura Iwate.

De asemenea, autorităţile au în plan şi evacuarea a peste 5.000 de persoane din prefectura Aomori şi aproape 1.900 din prefectura Miyagi, scrie agenţia de ştiri Kyodo.

Peste 50 de zboruri de pe aeroportul din Sendai au fost anulate şi a fost suspendată circulaţia trenurilor de mare viteză în regiunile Tohoku şi Hokkaido.

Taifunul este în largul coastelor japoneze, în zona Fukushima, unde se înregistrează viteze ale vântului de până la 126 de kilometri la oră.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici