ArcelorMittal a demolat statuia lui Lenin de la combinatul Krivoi Rog

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel la nivel mondial, a demolat un monument dedicat lui Vladimir Lenin amplasat la combinatul Krivoi Rog din Ucraina, urmând exemplul protestatarilor pro-Vest care au dărâmat mai multe statui ale fondatorului Uniunii Sovietice.

563 afișări
Imaginea articolului ArcelorMittal a demolat statuia lui Lenin de la combinatul Krivoi Rog

ArcelorMittal a demolat statuia lui Lenin de la combinatul Krivoi Rog (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Compania a anunţat că a demontat monumentul de la Crivoi Rog "pentru a asigura siguranţa angajaţilor şi a proteja clădirile companiei".

"Soarta monumentului va fi decisă conform cu legile în vigoare", se arată într-un comunicat al companiei, citat de Bloomberg.

Operaţiunile de la combinatele siderurgice şi minele de fier ale ArcelorMittal din Ucraina nu au fost afectate de protestele din ultimele luni şi de violenţele de săptămâna trecută, a precizat ArcelorMittal în comunicat.

Compania, unul dintre cei mai importanţi investitori străini din Ucraina, a adăugat că a transferat din ţară o parte dintre angajaţii străini şi pe familiile acestora.

"Pe fondul situaţiei instabile din Ucraina, managementul ArcelorMittal Crivoi Rog a decis să relocalizeze în străinătate unii expaţi şi pe familiile lor", se spune în comunicat.

Directorul general al ArcelorMittal Ucraina a rămas în ţară, iar angajaţii străini vor reveni în viitorul apropiat, notează compania.

Parlamentul de la Kiev încearcă să formeze un guvern de coaliţie după ce fostul preşedinte Viktor Ianukovici, destituit de legislativ, a fugit din capitală. Kievul a emis mandate de arestare pentru Ianukovici şi mai mulţi apropiaţi ai săi, după violenţele de săptămâna trecută care au lăsat în urmă 82 de morţi.

În timpul protestelor din ultimele trei luni, manifestanţii au demolat numeroase statui ale lui Vladimir Lenin pe teritoriul Ucrainei.

Criza politică din Ucraina a polarizat ţara, provocând divergenţe între regiunile pro-UE din vestul şi centrul ţării şi populaţia pro-rusă din zona de sud-est.

Majoritatea operaţiunilor ArcelorMittal sunt amplasate în centrul Ucrainei. Compania a produs anul trecut în Ucraina 6,4 milioane tone metrice de oţel. ArcelorMittal este prezent în Ucraina din 2005, când a preluat de la guvenrul ucrainean participaţia majoritară la combinatul de la Krivoi Rog pentru 4,8 miliarde de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici