Armata chineză trebuie să îşi consolideze forţa de disuasiune

China trebuie să îşi consolideze arsenalul nuclear şi convenţional pentru a fi mai convingătoare în privinţa forţei sale de disuasiune, susţine un oficial militar chinez de rang înalt.

264 afișări
Imaginea articolului Armata chineză trebuie să îşi consolideze forţa de disuasiune

Armata chineză trebuie să îşi consolideze forţa de disuasiune (Imagine: Mediafax)

"Vom accelera constituirea puterii noastre de luptă nucleară şi convenţională", scrie în revista Qiushi generalul Jing Zhiyuan, comandantul celui de-al doilea corp de artilerie al Armatei Populare de Eliberare, responsabil de rachetele strategice.

"Vom consolida sistemele de luptă şi vom îmbunătăţi antrenamentul pentru personal extrem de calificat", adaugă acesta în articolul său, publicat în revista de dezbateri teoretice a Partidului Comunist.

China va crea, de asemenea, "o unitate de rachete nucleare şi convenţionale pentru a răspunde nevoilor de câştigare a unui război" în condiţiile conflictelor moderne, adaugă înaltul oficial militar.

Cel de al doilea corp de artilierie al Armatei Populare de Eliberare, care deţine sute de rachete strategice şi tactice, "este nucleul forţei de disuasiune a naţiunii noastre", subliniază articolul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici