Armata SUA, pregătită pentru un conflict, dacă eforturile diplomatice în cazul Coreei de Nord eşuează

Administraţia Donald Trump vrea soluţionarea pe cale paşnică a crizei cu regimul din Coreea de Nord, dar armata americană a pregătit opţiuni militare care vor fi implementate dacă eforturile diplomatice ori sancţiunile eşuează, avertizează generalul Joseph Dunford, şeful Statului Major Interarme.

6350 afișări
Imaginea articolului Armata SUA, pregătită pentru un conflict, dacă eforturile diplomatice în cazul Coreei de Nord eşuează

Armata SUA, pregătită pentru un conflict, dacă eforturile diplomatice în cazul Coreei de Nord eşuează

Armata americană pregăteşte opţiuni militare împotriva Coreei de Nord pentru cazul în care sancţiunile diplomatice şi economice nu aduc rezultatele scontate, a declarat Joseph Dunford, şeful Statului Major Interarme din SUA, la întrevederea pe care a avut-o cu Moon Jae-In, preşedintele Coreei de Sud, informează site-ul agenţiei Reuters.

"Statele Unite doresc soluţionarea pe cale paşnică a crizei", dar armata americană a pregătit "toate tipurile" de capabilităţi militare pentru a face faţă eventualelor provocări din partea Coreei de Nord, a precizat generalul Joseph Dunford.

După ce preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat că va reacţiona cu "foc şi furie" la "ameninţările Coreei de Nord", regimul Kim Jong-Un a atras atenţia că analizează posibilitatea de a face o demonstraţie de forţă prin lansarea unor rachete în largul Insulei Guam, aparţinând Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici