Asaltul poliţiei în Rio de Janeiro: 37 de narcotraficanţi au fost ucişi de la începutul operaţiunii - VIDEO, FOTO

Bilanţul violenţelor care au avut loc în ultima săptămână la Rio de Janeiro a ajuns la 37 de morţi, a anunţat luni seara poliţia militară, care a procedat, de asemenea, la 130 de arestări.

28 afișări
Imaginea articolului Asaltul poliţiei în Rio de Janeiro: 37 de narcotraficanţi au fost ucişi de la începutul operaţiunii - VIDEO, FOTO

Asaltul poliţiei în Rio de Janeiro: 37 de narcotraficanţi au fost ucişi de la începutul operaţiunii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Precedentul bilanţ, făcut public în jurul prânzului, anunţa 36 de morţi, narcotraficanţi cu toţii, potrivit autorităţilor.

Dintre cele 130 de persoane arestate, 118 au fost încarcerate, a precizat poliţia militară.

Patru membri ai forţelor de ordine şi cinci suspecţi au fost răniţi, a adăugat aceasta.

În total, au fost incendiate 102 vehicule, dintre care 29 de autobuze. De asemenea, au fost confiscate 164 de arme, 77 de grenade şi bombe artizanale, a mai precizat poliţia militară.

Aceste date sunt comunicate după o zi de la operaţiunea care a permis forţelor de ordine să preia, în două ore, controlul asupra Complexo do Alemao, un ansamblu de 15 favele, în care locuiesc zeci de mii de persoane.

Autorităţile au mobilizat 2.600 de paraşutişti şi membri ai trupelor de şoc din cadrul poliţiei, susţinuţi cu blindate şi elicoptere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici